Milyen a jó logó?

A jó logóból könnyen megértjük, hogy a cég mivel foglalkozik. Kreatív munka eredményeképpen másoktól jól megkülönböztethető, általánostól eltérő, egyedi a jó logó. Nagyon fontos, hogy jól felhasználható legyen kis méretben, például egy névjegykártyán, ugyanakkor nagy méretben is megállja a helyét. A színek kiválasztásánál is oda kell figyelni arra, hogy esetenként nem csak világos háttér előtt jelenik majd meg, ahogy a terveken szerepelhet, előfordulhat sötét háttér is és arra is jó, ha van egy verzió. Jól kell működnie a különböző nyomdai eljárásokban, úgymint szita, tamponnyomás, prégelés is.

Mi az a kifutó?

Ha a nyomatunk, papír szélén valamilyen szín van, akkor ezt a színt a nyomdában a készméreten kívül 3-5 mm felett kell nyomtatni. Ezt a részt a végén levágják, de így biztosítható, hogy nem lesz fehér a papír széle.

Mi az a vágott méret és tükör méret?

A vágott méret jelenti azt a méretet, amekkora a késztermék lesz.
A tükör méret a sajtóban, hirdetések oldalain a szöveggel, képekkel kitöltött, margók által határolt felület.

Mi a vektorgrafikus grafika?

Vektoros képet vonalak és görbék segítségével rajzolhatunk a szerkesztő programmal. Ilyen program lehet az Illustrator vagy Corel. A fájlok kiterjesztése ai, eps, pdf, cdr.
A vektoros fájl bármekkora méretben nagyítható anélkül, hogy romlana a minősége. Könnyű módosítani, színezni, változtatni. A logókat vektoros formában készítjük.

Mi a különbség a digitális és az ofszet nyomtatás között?

Ez hasznos és pénztárcakímélő lehet számunkra, ha tudjuk, melyiket válasszuk. Digitális nyomtatást akkor válasszunk, ha kis példányszámra van szükségünk és szeretnénk, ha gyorsan elkészülne. Ez egy digitális nyomtatási forma, mely a 4 alapszínből áll. Ha nagyobb példányszámú anyagot szeretnénk, akkor az ofszet nyomás a praktikus számunkra, ez nyomdagéppel történik a 4 alapszínből vagy direkt színekből. A kész nyomatot tekintve jelentősebb különbségek nem lesznek.

Mi az a CMYK?

Az ofszet nyomás 4 színből tevődik össze cián, magenta, sárga, fekete festék. Ezt hívjuk CMYK-nak.