Mi az a fóliavágás?

A legegyszerűbb, régóta bevált reklámdekorációs eljárás és alapkellék a szakmában
a dekor fóliázás, betűvágás, fóliavágás. Sima, egyszínű /színátmenet mentes/ feliratoknál, formáknál használjuk, szép, kontúros, jól olvasható végeredményt kapunk fóliavágásnál. A fóliavágás, más néven betűkivágás vagy plotterezés, beltéri és kültéri öntapadós fóliából készül. Általában olyan matrica feliratok, dekorációk készítéséhez ajánljuk, melyek 2- 3 direkt színből állnak.

Hogyan készül?

  1. A célnak megfelelő élettartamú, minőségi öntapadós fólia kiválasztása (3hónaptól 8évig).
  2. Hatalmas színskálából a szín(ek) kiválasztása (normál színek, rikító UV színek, homok-fúvott hatásúak).
  3. A vektoros formátumú képet a grafikus átnézni (vektoros formátumok: eps, ai, cdr). Az egyszerűbb feliratokat elkészítjük. Amennyiben tervezésre is szükség van, vagy hosszabb időt igényel a grafikai anyag előkészítése, akkor arra árajánlatot adunk.
  4. A vágógép kivágja a formát az öntapadós fóliából.
  5. A felesleges részeket eltávolítjuk (betűkiszedés).
  6. Applikációs fóliával látjuk el a matricát (így szak-avatatlan kezek számára is könnyen felhelyezhető lesz a felületre).

Tetszőleges betűtípussal és vektoros grafikával is díszíthető a fóliavágással készített dekoráció. Az egy grafikán belül használható színek száma korlátozott, mert minden szín külön réteg fóliát jelent. A több színből álló fóliavágással készült reklámtáblák készítésénél javasoljuk, hogy bizza a fólia rétegek pontos egymásra illesztését és kasírozását tapasztalt dekoratőrre.

Betűvágást üzlet kirakatoknál, autó dekorációnál, tábla matricázásnál kiválóan lehet alkalmazni kül- és beltérre egyaránt. A dekorációs fóliák öntapadósak így szinte bármilyen sík felületre felragaszthatóak /fém, üveg, műanyag stb/, speciális esetben nyújtható, három dimenziós fólia javasolt, ami követi a bemélyedéseket, falcokat. A matricák géppel történő kontúr vágása után a fölösleges részt kiszedjük, és a későbbi felrakás megkönnyítése érdekében átlátszó segédfóliával leaplikáljuk a fóliavágott matricát.

Az alap dekorációs fóliák színválasztéka óriási, a tekercsek mérete általában 50cm, 100cm és 123cm. Élettartamukat tekintve vannak fél, egy, három, öt és hétéves prémium minőségű matricák is. Ezen kívül léteznek speciális fényzáró, átvilágítható, fluoreszkáló, neon színű, arany vagy ezüst metál hatású, antik jellegű, fémesen csillámló, homokfúvott, mágneses, prizmás, víztiszta, tükrös, opálos tejüveg, biztonsági, plüss hatású, textilre ragasztható matricák.

– Fóliavágás
– Betüvágás
– Plotterezés
– Plotterfólia
– Formavágott matrica
– Dekorációs matrica
– Reklám matrica
– Vágott dekoráció
– Betüvágott matrica
– Speciális dekor fólia
– Dekorációs fóliázás

Megosztod?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Szólj hozzá, bátran

bix feher logo 8.59/10

Bizalmi index

HATÁS REKLÁMSTÚDIÓ KFT- hiteles partner- Hiteles Partner

Ajánlat kérés

ADD MEG AZ ADATAID ÉS KOLLÉGÁINK FELVESZIK VELED A KAPCSOLATOT HAMAROSAN!

Köszönjük a megkeresést, hamarosan kollégáink felveszik Veled a kapcsolatot.

+36 56 513 015 | hatas@hatasreklam.hu | 5000 Szolnok, Eötvös tér 3. | H-P.: 08:00 – 16:30

Állásra jelentkezés