Hogyan kereshetsz pénzt a weboldaladdal?

Sokakban biztosan felmerült már a kérdés, hogy hogyan kereshet pénzt weboldalával.

Amikor weblap tervezésébe fogunk, a legfontosabb, hogy ugyanolyan üzleti tervet készítsünk, mintha egy új vállalkozást indítanánk. Vizsgáljuk meg a célpiacot, elemezzük a konkurenciát, becsüljük meg a fenntartás várható költségeit, ezek alapján pedig igyekezzünk kiszámítani, hogy milyen befektetésre van szükség, mennyi idő múlva válhat nyereségessé az üzlet.

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy az oldal elindul, de nincs mögötte igazi profitábilis modell, azaz nem tudni, hogy mégis miből lesz a bevétel. A hagyományos bannerek, tehát az online hirdetés megszokott modelljei nem mindig képesek eltartani egy oldalt. Bár tízezreket, sőt százezreket is lehet keresni a Google AdSense-tagsággal, egy nagyobb webportál fenntartása ennél jóval többe kerül, tehát több bevételi forrásra van szükség.

Pénzt keresni egy weboldallal elsősorban a reklámokkal lehet. Ha megfelelő látogatószámú weboldalt működtetsz, előbb-utóbb magad is felfedezed a benne rejlő lehetőségeket. Idővel azzal szembesülsz majd, hogy értéket teremtettél, ami bizony más számára is fontos lehet. Innentől kezdve a látogatók mellett a hirdetők is megjelennek!

Egy weboldallal önmagában nem lehet pénzt keresni, mert egy frissen elkészült weboldal értéktelen. A legkorszerűbb, legcsinosabb weboldal is csupán “zöldfülű” az internetes térben, amit nevelgetni, ápolgatni kell. Weboldalad akkor válik értékessé, amikor évek vannak mögötte, folyamatos az aktivítás és havi fix látogatót tudhat magáénak. Néhányszáz látogató már nem olyan rossz teljesítmény, de ha ezreket tudsz produkálni, az már a reklámcégek figyelmét is felkeltheti!

Minden kezdet nehéz, de neked gyerekjáték lesz, ha nem a pénzért kezded el csinálni! Pénzt keresni weboldallal csak akkor lehet, ha elég elhivatott vagy egy téma iránt. Pillanatnyi fellángolásokkal sajnos nem lehet interneten pénzt keresni! Ahhoz, hogy a munkádnak gyümölcse legyen, hosszú évek áldozatos munkájára van szükség!

Egy néhány éve működtetett weboldal már elég ok arra, hogy komolyan vegyenek. Ha a tartalmadat, mitöbb a látogatóid számát is igyekszel növelni, akkor oldalad értéke is nő. Ezt a reklám szakma is jól tudja. Ha te nem kezded el használni a hirdetésközvetítők szolgáltatását, akkor előbb-utóbb különböző hirdetésközvetítők és marketingesek fognak megkeresni, hogy hirdetnének a weboldaladon! Innentől kezdve már pénzt termelhet az oldalad!

Kezdetben affiliate rendszereket és hirdetésközvetítők rendszerét érdemes használni, később pedig közvetlenül a cégek reklámját is el fogod tudni helyezni az oldaladon. (A hirdetésközvetítőknél ügyelj rá, hogy a saját konkurenciád reklámja ne jelenjen meg a hirdetések között!) Ezt már csak a saját termékek, ill. szolgáltatások értékesítésével fogod tudni űberelni, ekkor célba értél és gyakorlatilag megteremtetted a saját jövedelemforrásod! Erre nagyon kevesen képesek, hiszen ehhez óriási türelem, alkalmazkodás, gyakran nélkülözés és kitartás kell!

A pénztermelő weboldal olyan, mint egy törékeny malacpersely. Azt sem töröd össze az első adandó alkalommal, hanem éveken át óvod, eteted és törölgeted róla a port. Ha elég elszántnak érzed magad a több éves munkára, ötleted is van, ne gondolkozz tovább, hisz minden perc számít! Kezdd el építeni a saját weboldaladat már most!

 

Forrás:

https://lulaki.hu/malacpersely-a-neten-hogyan-lehet-weboldallal-penzt-keresni/
https://www.virusmedia.hu/hirek/mibol-keresnek-penzt-az-igazan-nagy-weboldalak

Megosztod?

Facebook
Twitter
Linkdin
Pinterest

Szólj hozzá, bátran

bix feher logo 8.59/10

Bizalmi index

HATÁS REKLÁMSTÚDIÓ KFT- hiteles partner- Hiteles Partner

Ajánlat kérés

ADD MEG AZ ADATAID ÉS KOLLÉGÁINK FELVESZIK VELED A KAPCSOLATOT HAMAROSAN!

Köszönjük a megkeresést, hamarosan kollégáink felveszik Veled a kapcsolatot.

+36 56 513 015 | hatas@hatasreklam.hu | 5000 Szolnok, Eötvös tér 3. | H-P.: 08:00 – 16:30

Állásra jelentkezés