DM levelek 4 szabálya

A DM levél (Direct Mail vagy Direct Message) egy olyan marketing célú postai vagy elektronikus levél, melyet kifejezetten reklámcéllal küldenek a címzettek számára. A klasszikus DM levél papír alapú volt, míg az online marketing el nem kezdte kiszorítani a hagyományos leveleket a piacról. Azonban a DM levél egyáltalán nem halott, mégis sok marketinges már évekkel ezelőtt eltemette.

DM levelek 4 szabálya:

  1. Ár:

A legtöbb megrendelőt döntően befolyásolja az ár, így egy jól kialakított árral, ha tényleg versenyképes a piacon, emelni tudjuk az eladás mennyiségét. Azt viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy az olcsó ár, nem hoz magas színvonalat.

  1. Termékelőny:

Ne a termék tulajdonságait firtassuk! Írjuk le, mi az amiért ha minket választanak jobb lesz a megrendelőnek.

  1. Kérdés:

Nyissuk a levelünket egy kérdéssel. Olyan kérdéssel, amire a potenciális olvasó választ vár, csak még magának sem tette fel a kérdést. Akár egy egész bekezdést is szánhatunk a válaszra, amit a kérdés után fogalmazzunk meg. Itt ne említsük a cégünket, a termékeinket, csak beszélgessünk a DM olvasónkkal.

  1. Humor:

A legjobb és legemlékezetesebb reklámokban megjelenik a humor, mégis a legtöbb direkt levélből hiányzik.  Válasszunk olyan témát, ami gondod okoz a potenciális ügyfelüknek és oldjuk meg. Tehát, legyünk viccesek, kreatívak, és jópofák. A vásárlók nem csak terméket várnak, hanem egy kis humort is.

A levél végéről pedig nem maradhat el egy frappáns CTA (Call-to-Action), amivel ösztönözhetjük a vásárlásra. Nem célszerű finomkodni, egyértelmű ajánlatot tegyünk a címzett számára, melyet nem szeretne elutasítani. Az ajánlatot természetesen még tovább lehet finomítani: adhatunk speciális kedvezményt, akciót, ingyenes kiszállítást vagy bármilyen más ajándékot.

Megosztod?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkdin
Share on pinterest
Pinterest

Szólj hozzá, bátran

bix feher logo 8.59/10

Bizalmi index

HATÁS REKLÁMSTÚDIÓ KFT- hiteles partner- Hiteles Partner

Köszönjük a megkeresést, hamarosan kollégáink felveszik Veled a kapcsolatot.

+36 56 513 015 | hatas@hatasreklam.hu | 5000 Szolnok, Eötvös tér 3. | H-P.: 08:00 – 16:30

Állásra jelentkezés